Go to Top

L’USS Constitution

 

L’USS Constitution és una fragata de l’Armada dels Estats Units botada l’any 1797.

Va participar en la lluita contra els pirates del Mediterrani, i va tenir la seva base en el port de Maó.

Després d’una llarga vida de més de 200 anys, i de sobreviure a mil batalles i tempestats, és la joia del museu que porta el seu nom, situat en el port de Boston.

L’USS Constitution es troba en perfecte estat de conservació, amb la seva tripulació allistada.

Podem veure’l en aquesta fotografia de l’any 1997, orgullós, solcant els mars amb el seu velam desplegat.

 

Todd Stevens: USS Constitution.


Todd Stevens: USS Constitution.

 

No oblideu viatjar a la ciutat de Boston en l’estat de Massachusetts, i visitar les seves meravelles, entre les quals destaca l’USS Constitution Museum.

 

 

Aquest museu té les seves instal·lacions en un moll del port de Boston, al costat de les drassanes a on es van construir molts grans velers.

En el museu es recull la història i la memòria d’aquella època històrica.

L’USS Constitution està atracat allà, l’últim supervivent dels grans vaixells del Segle XVIII.

Pujar a bord, i visitar totes les seves dependències amb parets, sostres i sòls de fusta noble impecablement conservada, és una experiència inesborrable.

Tancant els ulls, un pot escoltar el tronar dels seus canons i els crits dels seus mariners quan lluitaven contra els pirates.

 

 

La Fundació Aurora promourà l’agermanament de les ciutats de Maó i de Boston, en memòria de la seva història en comú, i com a homenatge als ciutadans i marins que van viure a principis del Segle XIX.

Esperem que el record d’aquesta amistat centenària, generarà un flux de turisme cultural cap a Boston i cap a l’illa de Menorca, i que el port de Maó es converteixi en una escala imprescindible per als creuers que naveguen pel Mediterrani.

El vell port de Maó, i tota l’illa de Menorca, conserven vestigis històrics i arqueològics, la memòria dels quals es perd en la nit dels temps.