Go to Top

Un petit cementiri

 

Quan la nostra narradora Anita estava buscant informació per escriure la seva Història dels Herois, va llegir per casualitat una carta al director d’un diari.

Un menorquí que es deia Alberto Gomila explicava que cada any un vaixell de la marina dels Estats Units recalava a Maó per netejar i embellir un vell i petit cementiri.

Intrigada per aquesta notícia, l’Anita va esbrinar que eren les tombes d’uns difunts, tripulants d’antics vaixells, que van morir fa més de dos-cents anys.

Llavors, moltes preguntes es van despertar en la seva ment.

Quins eren aquells difunts?

I després de dos-cents anys, per què encara eren recordats pels seus?

Després d’avançar en la seva investigació, va descobrir una apassionant aventura de valentia i honor, una història que desconeixia i que t’explicarà. Van venir de terres llunyanes a lluitar contra els pirates de la Mediterrània, i els van vèncer per sempre.

 

Thomas Birch: American Warships Anchored at Port Mahon Spain


Thomas Birch: American Warships Anchored at Port Mahon Spain.

 

Alguns d’aquells homes van morir per diferents motius i jeuen allà, en un petit cementiri al costat del mar, al port de Maó.

Va descobrir per què la seva pàtria mai oblida els seus Herois, i per què cada any un vaixell s’acosta a Maó i els mariners arreglen les seves tombes.